
Suroviny:
0,5 hrnku bulguru
2x hrst máty čerstvě nasekané
6x hrst petržele plocholisté nasekané
2 kusy jarní cibulky
2x rajče střední pevné
citronová šťáva z půlky citrónu
4x lžíce extra panenského olivového oleje
sůl
pepř mletý
Postup přípravy:
Bulgur zalijte vroucí vodou a nechte asi hodinu nabobtnat (pokud spěcháte, můžete ho asi 10 minut povařit). Pak ho slijte a vymačkejte vodu.
Mátu a petržel nasekejte najemno. Cibulky oloupejte a nakrájejte. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky.
Vychladlý bulgur v míse zalijte šťávou z citronu a olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a vmíchejte bylinky se zeleninou. Jemně promíchejte a podávejte vychlazený.